Bio

ikväll. Ska se Avatar. Linda och Anna ska vara barnvakt som vanligt. Tack. Ni är underbara. :)

Iskallt ute. Minus 20. Jag har inga kläder att vara ute i. Får hålla oss inne istället. Lika bra det. Anders får varmköra bilen innan bion.


Kram så länge!




Julbilder.


Julafton


Juldagen

Min underbara Emma

Hon är så fruktansvärt söt. Så underbar. Min fina skatt. Det bästa som finns.

Så, nu vet ni det. ;)

Julen är härlig. Och jag vann!

Vi har haft en jättebra jul. Emma har fått många fina paket. (Fast än är inte julen slut...) Senare idag ska vi hem till min moster på julfika en sväng. Sen på måndag blir det jufirande ihop med Emmas morfar och kusiner. Ska bli härligt.

Även jag och Anders har fått fina paket. Och pengar. :) Alltid bra. Trodde vi hade gjort klart för alla att de skulle köpa till Emma istället. Men nejdå, de köpte till oss ändå. Och det tackar vi för. Nu har vi dessutom två par sängkläder i satin. Underbart. Har länge velat haft det.

I förmiddags har jag varit ner på stan och shoppat lite. Har ju inga kläder som passar längre. Kroppen har ju liksom antagit en annan form nu. Och drömmen om att den ska bli smal och fin igen får jag nog skippa. Lär väl aldrig hända. Men men, lite nya kläder kan dölja det mesta. ;) Problemet just nu blir att hitta en klänning. Ska på bröllop snart och måste ha nåt snyggt. Får kanske ta en tur till Valbo imorrn om Anders tillåter. ;) (Ska du med Linda?)

Nu ska jag och Emma städa lite. Anders vilar.

Förresten, ni vet dessa tävlingar jag hållit/håller på med. JAG HAR VUNNIT! Mat från Ridderheims. Så kul! Så nu är jag verkligen sugen på att tävla mera. :)

Kram på er och go fortsättning (säger man så nu?)


Två dar kvar

Ska bli himla mysigt med jul. Emmas första jul. Och stackarn får inga paket av mamma och pappa. Vi hade köpt en pulka, men den var vi tvungna att ta fram tidigare. Kan ju inte låta pulkan stå i garaget när det är så mycket snö ute. Fast med tanke på hru stpr släkten är så får hon garanterat så hon klarar sig ändå.

Idag har jag lagat matlådor åt Emma. Har gjort med lite småbitar i får se om hon äter det. Hon börjar bli så stor. Tre tänder. Stora tjejen. :) Mammas älskling.

-15

15 minusgrader ute. Kallt. Och jag och Emma ska ner på stan en sväng. Tänkte ta en promenad till Anders jobb sen oxå men det kanske vi skippar. Annars kanske vi fryser fast nånstans efter vägen.

Nu åker vi. Tjingalong!

Snö och snö och snö

Massor av snö. Och öppna förskolan är stängd. Tur var väl det egentligen för jag hade inte tagit mej ut från gården med vagnen ens. Så idag ska jag och Emma åka pulka (på gräsmattan eller vägen här utanför). Mysigt. Hon har aldrig åkt pulka och aldrig sett så mkt snö heller. Ska bli intressant att se hennes reaktion när jag sätter ner henne i snön. Och det snöar ju fortfarande. Så himla kul.

Emma leker inne på sitt rum nu. Hon tycker det är så fint med alla fina färger. Och alla fina saker. :)

Hon har sovit oroligt några nätter nu. Vi har funderat lite vad det beror på men har nu kommit på det. Det har ju kommit fram en tand i överkäken. :) Snart kanske hon kan tugga lite bättre så man kan prova ge henne mat med lite bitar i.

Apropå (hur stavas det och vad heter det?) mat så har vi sparat en massa pengar nu. :) Hon äter nästan bara mat som jag lagar åt henne. Idag ska jag prova koka torsk, potatis och broccoli. Torsken vet jag att hon gillar, frågan är ju hur det blir med broccoli som blir en ny smak. Eller ny och ny, hon åt den när hon var 4 månader och provade smakportioner. Och så finns den i nån barnmatsburk hon brukar äta. Men det blir ju nytt ihop med fisk. Fisk har hon förresten aldrig ätit förr. Hon tycker inte om nån av de burkar med fisk som finns att köpa. Så nu är vi glada att hon iaf tycker om min mat. :)

Nu står prinsessan vid vardagsrumsfönstret och tittar ut. Och hon skrattar. Det är nog häftigt med all snö. :)

Förresten så har vi bestämt oss för att använda badkupongerna på söndag. Så då ska lilla familjen åka på badhuset. :) Jag längtar till helgen. Det är första helgen på jag vet inte hur länge, men säkert minst ett halvår, som vi inte haft nåt planerat. Nu har vi ju iofs planerat badet, men det kan vi ju lätt ställa in om vi vill för det rör ju bara oss. Förra helgen var jättetrevlig, men trots att man bara har roliga saker inplanerade så blir det ändå lätt jäktigt.

Nu ska vi klä på oss och gå ut.
Kram till er alla. Och snart är det jul.


Sluttävlat..

Iaf på den här bloggen... :)

Helgen

Helgen har varit riktigt bra. Vi har röjt och barnsäkrat lite mera här hemma så Emma har större ytor att röra sig på. Vi har även plockat ner granen från vinden (fast inte hunnit klä den).

I lördags var vi på julfest med julklappsbyte hos Anna och Rickard. Riktigt trevligt.
Igår var vi hos syster och Anna på glöggfika. Även det trevligt.

Imorrn ska vi på öppna förskolan. Ska bli skojigt. Har aldrig varit där så det är på tiden...

Emma har förresten sagt mamma nu också. :)

Påslakanset

13 dec
”Jag är med och tävlar i Carolinas Julkalender om ett STAR Påslakanset (Lundmyr of Sweden) från Barntyger!  Var med och tävla du också!”

En blommig docksäng

vore ju inte helt fel.


"Jag är med i utlottningen om ett presentkort eller "julpaket" från BestKids hos Tant Ulrika"


Tofflor till Emma

"Jag vill vinna ett par Belliotofflor från PirumParum hos Tant Ulrika!"


Tänk vad ett par rosa tofflor i strlk 20/21 skulle vara söta på Emmas fötter. :)

Väggord

"Jag vill vinna ett presentkort värt 300kr från från MyFirstRoom hos Tant Ulrika"


DETTA ÄR INGEN TÄVLING!

Precis. Men nu har jag iaf fixat så att ni som inte vill se alla dessa tävlingar kan slippa det. Då får ni helt enkelt göra så att ni väljer att läsa inläggen under kategorin "Allmänt". Det finns bara två kategorier i denna blogg och det är alltså "Allmänt" och "Tävlingar". Så gör ni så så kan ni fortsätta läsa som vanligt, utan att förpestas av alla tävlingar. ;) (Fast jag tycker det är superskojigt.) Egentligen borde jag göra en egen blogg till tävlingarna. Men det orkar jag inte. Så därför får det bli så här.

KRAM KRAM

Nallebudet

Väldigt söta nallar som jag skickat förut.


tävling

Jag tävlar om ett nallebud från Nallebudet.se med Familjebloggarna.
Tävla HÄR du med!



Julklapp till Anders?


Jag har ju redan köpt färdigt klapparna till honom men om jag får denna gratis så varför inte. Tävla ni med hos Malin.

Ännu en sagobokstävling

Nu tänkte jag tävla om ännu en personlig sagobok.

Denna gången hos Sjubarnsmamman, och boken kommer från Önskefoto.

Det vore ju kul med en sån bok till Emma. :)

Mer tävlande...

Tänk om jag hade en sån här kakform...



Då kunde jag göra kakor med rosa glitterströssel på till Emmas 1årsdag. Det vore ju nåt.
Har jag tur kanske jag vinner nu när jag tävlar hos Bagerskan. Hon lottar ut kakformar från kakformar.se.




Hemligt paket

Jag är med och tävlar om ett hemligt paket hos Sjubarnsmamman.
Tävlingen avslutas Fredagen den 18:e December kl 21:00.


Ekologisk julklapp, det vore väl nåt.

Det tänker jag göra iaf, hos Fröken Eko.


Och nu vaknade Emma


Så nu har jag tävlat färdigt för denna gång.
Himla kul var det iaf.

Kram!

 


Ojojoj. Ännu mera tävling!



Jag tävlar hos pokerfrugan. :)


Det här var ju jätteskoj

Jag är med och tävlar om ett 3-i-rad spel från www.blaelefant.se . Tävlingen finns hos www.ninninusens.blogg.se !

Och ännu mera...




Jag är med och tävlar. Gör det ni oxå hos lillagrodden.

Och mera...

Jag är med och tävlar om ett KALIKÅ piano från www.pappaprylar.se  Tävlingen finns hos www.ninninusens.blogg.se !



Behöver jag tala om att Emma sover? ;)

Jag tävlar mera!

Jag fortsätter. Denna gång om en dator hos Queen L. :)

Jag tävlar!




Jag tävlar inne hos Tårtspecialisten om bakgrejer från Lyckas med mat.

Jag hittade superfina muffinsformar där som skulle passa perfekt till sessans 1årskalas. Birthday Princess. :)


Gå in till Tårtspecialisten och tävla ni oxå vettja.

Jag hade nästan rätt.

9140 g, 70 cm. Det är vi nöjda med. :)

Jag har förresten gjort ny mat till Emma nyss. Hon tyckte om den också. :) 44 kr till sparade. ;)


Stolt mamma

Igår natt sov Emma hela natten utan att äta. Det var första gången någonsin. Inatt gjorde hon likadant. Det känns så himla kul. Äntligen börjar vi få ordning på nätterna. (Hon har ju förstås vaknat ett antal gånger och velat ha nappen eller att man ska hålla om henne. Men det räknas inte.)

Igår var det även avslutning på babysimet. Emma fick diplom. Och i kuvertet med diplomet låg även fyra fribiljetter till badhuset. Så himla bra. Det kostar 110 kr per person att bada så biljetterna är ju värda 440 kr, nästan halva kursavgiften. Så nu ska vi gå och bada med Emma ett par gånger runt jul. Mysigt. På simmet igår så började vi med att bada i "stora" barnbassängen. Där det är elefanter och rutschkanor. Det gick bra så det ska nog inte vara nå problem att bada utan att det är babysim. Får se när vi får tid att åka dit bara...

Igår var även första gången som Emma med god aptit åt mat som jag lagat. Var ju på tiden. Nu har hon fått det vid två måltider och jag har alltså sparat 33 kr. Underbart. Det var kyckling, potatis och morot. Ihopmixat till en slät puré. Hon har ju fortfarande svårt för bitar. Men men. Det kommer väl nån gång det med. Så länge hon kan äta "riktig" mat innan hon börjar på förskolan så är vi nöjda.
Hon äter förresten frukost nu också. Det har hon knappt gjort alls tidigare. Fast det kan ju ha berott på att hon bunkrat välling under natten. Nu äter hon en hel grötportion.

Idag ska vi till BVC. Vägning och mätning. Jag gissar på 9.2 kg och 72 lång.


Nä... Nu känner jag en bekant lukt här hemma.. Dags att bege sig till skötbordet. ;)


Jaså..

Einlgt en uneörnskdning på ett egnsklet uivtnierset så seplar det inegn rlol i viekln odrnnig bksortnävea i ett ord såtr, det edna som är vtikigt är att fsötra och ssita bavstoken såtr på rtät patls. Rseetn kan stå hlelur om blluer och man kan ädnå lsäa tetxen uatn porbelm. Dttea broer på att vi itne leäsr vjrae bkosatv för sig, uatn odern som hlehet. Gnaksa cloot!


Jag snodde förresten den här från Sofie.

Det finns massa saker

som Emma gillar. Men två saker har jag lyckats fånga på bild. 


Det första är att skynda sig så nära kameran som bara går när mamma ska fota.





Det andra är tvättstugan, och främst då tvättmaskinen.


Lasse

Helt fantastiskt.

Hade himla kul igår.


Tack Carro och Linda. Och Lasse såklart.

Imorgon händer det.

Först blir det middag med Carro på kanske stans bästa restaurang.




Sen blir det konsert tillsammans med Carro och Linda. Världens bästa Lasse uppträder.




Jag längtar.

Min prinsessa!

Så vacker. Så underbar.

Mamma älskar dig Emma.

 


Myskväll

Ikväll blir det mys.  Söta Mickan kommer, och söta Anna kommer hit från Stockholm. Jag har lovat Mickan att vi ska se på Idol, så det är bäst jag håller det löftet. ;) Men vi hinner nog med en hel del tjejsnack också. Ska bli så skoj. Anders är på julbord men kommer inte alls hem så sent som han sa från början. Skönt. Gillade inte tanken på att behöva sova halva natten ensam. (Eller ensam är jag ju inte för jag har ju världens finaste prinsessa. Men utan Anders så blir jag lite ensam, lite halv.)

För kännedom så håller Emma på att möblera om här hemma. Hon verkar tycka att köksstolen passar bättre i vardagsrummet framför tv´n än på sin plats vid matbordet. ;)

KRAM och ha en trevlig fredagskväll!

Fullt upp igår igen.

Först var det badhuset med Emma. Lika duktig som vanligt.
Sen bar det iväg till BVC för Emma skulle få sin vaccination mot nya influensan. Efter 35 minuters väntan var det äntligen vår tur. Det gick bra och hon mådde bra hela kvällen. Vi åkte hem och åt och hälsade sen på min moster en sväng och så hann vi även med att handla lite.

Nu på morgonen däremot var prinsessan inte lika pigg. Himla trött och det visade sig att hon har feber. Nu har hon fått välling och alvedon och sovit en stund så nu är hon pigg igen. :)

Kram kram

Fullt upp

Idag har det varit fullt upp. En bra dag.

På förmiddagen kom Anna och Noel hit. Det var trevligt och Emma verkade ha himla kul med Noel. Fast efter nån timme blev hon trött. Så svårt att veta hur och när hon ska sova för på sista tiden har det varierat så himla mycket. Ibland är hon vaken ända till efter lunch trots att hon vaknat före sex, och ibland kan hon somna redan efter nio på morgonen. Jaja. Kul hade hon iaf. :) Och just det. Noel var så duktig. Han kunde gå några steg. :) Jag blev lite avundsjuk. ;)

Efter lunch kom Mickan hit. Mycket trevligt det med. Eventuellt ska vi ses på fredag igen. Iaf så blir det nåt nästa vecka. Jag och Emma ska åka hem till henne och hälsa på. :) Har ju inte varit hemma hos henne där hon bor nu nån gång.

Efter middagen hade jag hoppats på att syster och Anna skulle komma hit men Anna var i Stockholm och kom inte hem förrän sent (om hon ens är hemma än) så det blev inget av med det. Har jag tur kan jag lura hit dom imorgon istället.
Jag och Emma har dansat och skrattat till youtube istället. Badbebisarna skrattar hon mest till. Och gummibjörnen dansar hon mest till. :)

Det är förresten himla drygt att skriva på tangetbordet nu. Emma lyckas alltid med nåt tok. Oftast lyckas hon ändra till engelskt tangetbord men den här gången har hon lyckats pilla på knappen B, så den sitter liksom lite löst. Och ibland åker den ner en bit så jag inte kan trycka ner mellanslagstangenten. Aja. Jag får väl redigera texten innan jag låter er läsa den.

Det kom en kille och knackade på för nån timme sen. Han kom från Sector Alarm i Borlänge. Han undrade om vi funderat nåt på larm. Det har vi. Men jag orkade inte stå i dörröppningen och prata om det så jag bad honom ringa imorrn istället. Då får Anders ta det. Förresten, varför åker man från Borlänge till Gävle för att skaffa kunder? Finns det inga hus i Borlänge? Eller har alla larm där redan?

En sak till. Jag har anmält mig till buzzador. Där får man anmäla sig till kampanjer där man får prova på nya saker. Man ska dela med sig till sina vänner och höra vad dom tycker och sedan skriva en utvärdering. Det bästa är att det är GRATIS. Jag anmälde mig idag till en kampanj på Nestlés Jogolino. Om jag kommer med i kampanjen så kommer jag få hem en massa Jogolino som Emma med flera ska smaka. Med flera betyder förresten Noel. Så nu vet du det Anna. ;)

Nu har jag fördrivit snart en timme vid datorn. Emma sover och Anders är på väg hem hoppas jag. Han har lagat den där förbannade skrothögen, även kallad familjens bil.
Nu ska jag se på Ugly Betty, eller läsa skojiga trådar på familjeliv, i väntan på desperata fruarna.


Kram så länge!


RSS 2.0