Länkar

Tänkte prova att lägga in några länkar. Jag börjar med att länka till syrran, som var den som talade om för mig hur detta funkar.
Sen fortsätter jag med att länka till kakburken. Min favorit. :)


Skrattar så jag kiknar...

Pratar med syster på msn. Men nu måste hon ut och gå med hunden. Han är dålig i magen för han ÅT UPP EN KOMPOSTPÅSE igår. Hahaha. Stackarn. Men jag tyckte det var kul. Smarta hund. Du ska få nåt bättre än en kompostpåse i julklapp iaf.

Kärlek

Jag har för ett tag sen hittat en ny kärlek, eller kanske man ska kalla det intresse för att inte göra maken svartsjuk. Kärleken, eller intresset, är TÅRTOR. Det finns så otroligt fina tårtor och jag skulle så gärna vilja ha tid och vara tillräckligt duktig för att göra så här fina tårtor. Jag bjuder på ett smakprov på bilder som finns i mitt tårtgalleri. (Snodda från internet. Så om någon känner igen sin tårta så TACK för lånet av bilden och för inspiration.)








En tårta har jag faktiskt gjort själv också. Till min Hello Kitty-galna lillasyster Tova på hennes födelsedag. Bild på den kommer här:

 

Kram kram!


Julskyltningen

Den var riktig mesig. Inte mkt att se på. Och kallt var det. Hoppas på mysigare jul i Furuvik nån helg framöver.

Nu är Anders och julshoppar. Troligen åt mig då ansvaret för alla andra klappar ligger på mig. :)


Kramar.

Godmorgon kl 05.50 en söndag.

Jag är trött. Emma tyckte att det var morgon tio i sex idag. Det tyckte inte jag. Men som den snälla mamma jag är så var det ju bara att kliva upp. ;) Efter att försökt få henne att somna om i en halvtimme. Men men.
Nu går diskmaskinen. Det är undanplockat sen igår. Det brinner i kaminen. Prinsessan är påklädd.
Kanske dags att väcka maken så jag får sova en stund? ;)

Idag blir det julskyltning iaf. :)

Kram och godmorgon!

Mammas finaste

Bjuder på några foton på världens finaste flicka.




Här på gungdinosaurien hon fick i doppresent.


Här springandes med gå-vagnen.



Mamma älskar dig.

 


Världens bästa idé

Äntligen är familjen frisk, eller så gott som iaf. Skönt att leva normalt igen. :)

Prinsessan simmade igår igen. Det gick himla bra och hon är så duktig. Det märks att hon gillar det. Redan i omklädningsrummet börjar hon skratta när hon inser vad som ska hända. (Kan ju iofs bero på en överglad mamma, men ändå.)

Imorrn flyttar två av våra käraste vänner till hus. Ska bli så himla skoj. Jag hoppas på massa mys och kul ihop. (Vilket vi iofs haft många gånger förr, men ändå.) Huset de köpt ligger dessutom på rätt sida av stan, dvs norr. 3,1 km från oss. Kanon, för då kan man ju faktiskt gå eller cykla emellan. (Fast jag kommer nog aldrig våga cykla med Emma bakpå. Jag måste införskaffa en cykelkärra när det är dags.)

Ikväll blir det julpyntat hoppas jag. Imorrn flyttfirma (Anders iaf) och på söndag hoppas jag på att få gå på julskyltning eller Furuviks julmarknad. (Fast det vet inte maken om än...)

Igår kom maken hem med en bra idé (enligt honom själv). Jag frågade om han skulle börja gå på gatan. Men nej, det var inte det. Nej, han hade tänkt att vi varje dag skulle gå en långpromenad tillsammans direkt när han kommer hem från jobbet. Och DESSUTOM göra 30 situps OCH 30 armhävningar varje dag. Jag sa åt honom att vi inte kan sätta upp för höga mål och krav på oss i början. Nejdå svarade han. Vi börjar såhär så sätter vi upp flera övningar på söndag. PÅ SÖNDAG?!? undrade jag. Denna vecka? Ja vadå svarade han... Så nu har vi inte satt upp några hårda krav. Vi har ju TVÅ dagar på oss att mjukstarta. Suck.

Jag är ganska dålig på det här.

Vet uppenbarligen inte hur man sköter en blogg på bästa sätt.

Anders och Emma har varit sjuka hela veckan. Emma missade simningen idag igen. Så himla tråkigt.
Imorgon ska Anders iväg till jobbet igen. Vi har haft Johan Falk-maraton här hemma. Har sett alla sex filmerna nu. Riktigt bra var dom. Syrran sa tidigare idag att dom har Irene Huss hemma. Så det får väl bli dom nästa gång vi bli sjuka. (Lär ju inte dröja alltför lång tid. Suck. Vi är jämt sjuka nu förtiden.)

Nu ska jag och Emma busa lite innan det är dags för välling och nattning. Hon sover mycket bättre nu på nätterna. Så himla skönt. Och nappen som hon tidigare vägrade ta är nu nog en av hennes bästa vänner.

Kram o gonatt!

Slappardag

Idag blir en slappardag igen. Anders är fortfarande riktigt hängig. Vi såg på Irene Huss på förmiddagen. Tatuerad torso. Riktigt bra. Nu sover både Anders och Emma. Jag ska passa på att läsa lite bloggar...

Marabou Vinter

Kan inte bestämma mig för om den är god eller äcklig...

Gårdagen

tillbringades hos mormor och hos mamma. Mycket trevligt.
Anders har blivit sjuk så nu blir det slappardag framför tv´n. Lånade en Irene Huss av brorsan. Var där idag o hälsade på. Jättefin lägenhet.

Kram

Hon går!

Med gå-vagn dårå. Men ändå. Hon nästan springer fram med den. Fram och tillbaka i köket och vardagsrummet. Mammas stora tjej! Undrar hur lång tid det tar innan hon kan gå själv.

Imorgon ska vi åka hem till mormor (min mormor) och hälsa på. Mamma ska också dit. Ska bli mysigt att träffa dem. De har nog saknat Emma också för sist de var här så sov hon.

Kram kram


Emma 4 månader

Detta var för snart ett halvår sen.



Jag är väldigt nyfiken...

på vilka som läser bloggen. Så nu ber jag alla att lämna en kommentar. Ett endaste litet hej. Så jag vet vilka ni är. (Ni är typ bara 10 stycken. Men jag vet bara om tre.)

Snälla, stilla min nyfikenhet.

Emma sover

Ännu mera snorig idag. Vägrade både frukost och lunch men fick välling redan nu. Vill inte vänta till mellanmålsdags. Ska prova ge lite mat då istället.
Annars inget nytt. Vi sitter fortfarande inomhus och tråkar. Så tråkigt väder och idag är jag för lat för att ta mig ut med vagnen. Skulle egentligen gått på babysång idag men pga snoriga skruttan så får vi skippa det. :(
Det roligaste som händer i helgen blir väl Willys ikväll. Om inte nån annan bjuder med mig och Emma på nåt skoj.

(Ja, jag är less idag...)


Så roligt

Jag har fått kommentarer i min blogg från "okända" människor. De tycker prinsessan är söt (det visste jag ju redan) och det är alltid lika kul att få höra det.
Tack tjejer!

Från gårdagen

Upptäckte att Linda fotat Emma när hon var barnvakt. Titta här så söt hon är vår lilla skrutt. :)




De verkar ju haft roligt iaf. ;)


Prinsessan!



Här kommer då den utlovade bilden på världens vackraste prinsessa i sin nya klänning.

Ja!

Jag äter kladdkaka och Emma har druckit en flaska välling. Toppen!

Suck

Emma är förkyld. Snorig. (Det känns förresten som att hon är förkyld JÄMT.) Nu vägrar hon äta. Åt endast några skedar till frukost. Vägrade lunchen och nu vägrar hon mellanmål också. Det får bli välling nu så hon får lite energi och vätska.
Puss på er!

Kladdkaka

Åh! Är så himla sugen på kladdkaka. Choklad, det är min passion det. Jag tycker synd om prinsessan om hon ska få samma chokladbegär som mig. (Fast det kommer dröja innan hon får smaka. Så det så.)

Kladdkaka. Kladdkaka. Kladdkaka. Kladdkaka. Kladdkaka. Kladdkaka. Kladdkaka. Kladdkaka. Kladdkaka. Kladdkaka. Kladdkaka. Kladdkaka. Kladdkaka. Kladdkaka. Kladdkaka.

Fan.. Fortfarande sugen.

KLADDKAKA!

Hemma igen

Bion var jättebra. Den visades i tre salonger samma tid så den måste vara riktigt populär.

Emma har haft det bra här hemma med moster. (Enligt mostern alltså. Men eftersom Emma själv inte kan berätta så utgår jag från att det mostern berättar stämmer.) De har lekt med fiskarna (de där avgudade badleksakerna) och lyssnat på musik på youtube (som Emma också gillar skarpt). (Heter det skarpt förresten? Ja det gör det nog. Men vilket konstigt uttryck. Aja, strunt i det.)

Nu ska jag se på Greys medan Anders skjutsar hem Linda. Emma ligger här bredvid mig i soffan och sover.

Kram till er alla! (Och tack igen Linda!)

Babysim

Om tre kvart åker vi. Dags för Emmas dyk igen. Ska bli så himla kul. Det tråkiga är bara att hon vägrar somna nu innan. Hon kommer vara jättetrött på simmet. Men men, det är sånt man får ta.

Ikväll blir det bio! Jippi! (Har jag sagt det förr?)

Kram på er!

Linda

Är så himla glad över att jag har min syster. Hon ställer alltid upp. Imorrn är det som sagt bio. Och åhh vad jag längtar.
Tack älskade Linda!

Älskade Emma

Igår fick Emma en prinsessklänning av min vän Martina. Så fin så fin. Kanske att jag lägger ut en bild senare. Om jag orkar. Och om jag kan. Tack Marta!

Vi eldar här hemma i kaminen jag och Emma. Mysigt. Och varmt förstås.

Imorgon ska jag och Anders för första gången sen Emma föddes hitta på nånting bara vi två. Vi ska gå på bio. 2012 tänkte vi se. Har hört att den ska vara bra. Moster Linda får vara barnvakt åt Emma. De kommer ha det himla mysigt kan jag tänka mej. (Vi har förresten åkt iväg och postat ett brev ihop när Emma var nån månad, då var hon hemma med farmor och farfar. Och så har vi varit till Expert och köpt en tv. Då var Emma med mormor. Men annars har hon varit med sina föräldrar jämt. Förutom i fredags då Linda var barnvakt ju. Men då var jag och Anders upptagna på varsitt håll.) Så det kommer bli himla härligt med bion imorgon.

Kram så länge!


Det funkar!

Jag kan skriva inlägg som inte sitter ihop i en enda text.

Jippi!

Om jag bara vore förkyld då...

Men nej då. Jag ska ha världens träningsvärk i varenda muskel också. Tack Alborgen. Snart dags för förmiddagens sovpaus. Jag som varken klätt mig eller ätit frukost än. Emma leker med sina nya fiskar (badleksaker som hon avgudar). Kanske ska passa på att göra mig iordning medan hon är nöjd. Eller så får det bli efter lunch. Kanske.

Förkyld igen

Vi är jämt förkylda känns det som. Den här gången är det min tur. Jag hoppas verkligen att Emma slipper, men troligen inte. Suck. Hon är iaf så fin idag. Ser ut som en jordgubbe i sina kläder. :)

Just det,

i fredags var Linda barnvakt åt Emma. Det gick hur bra som helst och det känns underbart skönt. Jag och Anders funderar på att gå på bio nån dag i veckan om Linda och ev även Anna vill komma och gosa lite med prinsessan.

Tuff helg

Igår hade vi möhippa för Maja. Vi startade med kidnappning och Alborgen och avslutade på Helt Enkelt. (Jag iaf, en del gick vidare.) Det var en riktigt rolig idag. Idag har jag haft visning av Lingon och Blåbär. Oxå det himla roligt. Jag gillar deras kläder. Så fina färger. Nu blir det mys med prinsessan.

Tyvärr pyttelillasyster

Du får nåt annat i julklapp...

Kawaii

Min pyttelillasyster älskar kawaii (som tydligen betyder söt på japanska). Jag har nu budat på en hoodie åt henne. Vid första anblicken ser det ut som en vanlig huvtröja (jippi tänker mamma säkert nu). MEN, tittar man efter så ser man att det är öron på huvan. Just det, en huvtröja med öron. En sån vill min pyttelillasyster ha i julklapp. Om knappt en timme vet vi om hon får den eller inte. Och ja, hon vet redan om detta för annars skulle jag inte våga buda. God Jul pyttelillasyster, eller kanske inte. :-)

Ännu bättre

Nu blev dagen ännu bättre. Fick veta att min älskade syster med sambo kommer hit ikväll och sover hos oss. Då blir det mys både ikväll och imorgon. :) Nu väntar jag på att lillälskling ska vakna så vi får äta lite lunch. Ciao så länge.

Husmoder

Just det. Det är jag. Iaf idag. Eller, iaf sen jag vaknade. Nu är det nog slut på det. Nu ska vi leka istället. (Fast först blir det nog sovpaus.) Har hunnit klä och tvätta prinsessan. Gett henne yoghurt och smörgås. Tvättat henne igen. Bytt blöja. Lagat lax och klyftpotatis. Bakat saffranmuffins. Det känns som att det här kommer bli en bra dag. I eftermiddag kommer Mickan hit. Det ska bli trevligt. Alltid så mysigt när hon kommer hit. :)

Min duktiga prinsessa

Babysimmet gick jättebra. Dyket gick jättebra. Tre gånger dök hon. Inte en enda gång fick hon kallsup (heter och stavas det så?). (Förutom när hon lekte då, men då var hon inte beredd på att hamna under vattnet.)

Det har snöat

Det ligger snö på marken. Emma står vid fönstret och tittar ut. Fascinerad över att gräsmattan inte längre är grön. (Eller, hon bryr sig nog inte egentligen, men hon står där iaf.) Idag har dagen kommit då det är dags för Emma att dyka. Jag tycker fortfarande det är spännande. Det lär väl inte hända så mkt mer idag. Vaknat för en timme sen så om ett par timmar är det dags för sovpaus. Sen blir det lunch och sen åker vi. Nu blir det frukost iaf. Kram

Snygg skylt va?

Jag är för vaccinering mot den nya influensan. Så det så.

Det funkar inte för mej

Jag kan inte få till nya rader... Suck. Återställde allt till som det var innan så nu har jag inte ens nån fin färg längre. Dubbelsuck.

Även jag lyckades

Ny färg på bloggen. Tack syster för hjälpen. (Fast hon hjälpte mej inte egentligen. Skickade bara en länk till en sida så jag SJÄLV fick ändra. Men hon kan få ett tack ändå.) Prinsessan sover fortfarande. Borde ätit lunch för en halvtimme sedan. Napp är ett fantastiskt påhitt. Tack (här skulle jag skriva namnet på den som uppfann nappen, men det fanns ingen info om det på wikipedia så därför avslutar jag här). Nu vaknar sötnosen så nu ska vi äta lite lunch. Puss och kram

Tada!

Det tog mindre än en timme iaf.
Nu har jag lämnat ut min bloggadress till två (2) (!) personer. Undrar hur många läsare jag har. Jag försöker skriva ironiskt, men hur ska jag lyckas förmedla det? När jag skriver att jag undrar hur många läsare jag har så undrar jag ju inte det egentligen. Utan jag försöker bara visa er att jag får skylla mig själv när jag bara lämnat ut adressen till (återigen) två personer. Fast det här ska också läsas ironiskt. Och när jag skriver att jag skriver att jag undrar.... Äsch, kan hålla på i evigheter. Fattar ni inte ironin så skit i det. Jag blir inte mindre lycklig för det. (OBS! Detta var också ironi.)

Hur ofta ska man skriva inlägg då?

Jag skulle kunna skriva hundra inlägg om dan. Om allt som ingen bryr sig om. Fast det vore ju lite kul iaf. Emma kanske tycker det är roligt att läsa när hon blir stor. Eller ja, stor. Hon är redan nu värsta stora tjejen. :) Hon har blivit så duktig. Hon har slutat amma. Hon har börjat tagit napp. Hon reser sig upp och går utmed möbler. Och imorgon, imorgon, då kommer den stora dagen. Då ska Emma DYKA. Just det. DYKA. Hon ska alltså ner med hela huvudet under vattnet. Det ska bli spännande. Både för henne och mej, och såklart hennes pappa som också följer med. Vi går alltså på babysim på onsdagar. :) Och i eftermiddag ska vi till tandläkaren. Det är alltså Emma som fått kallelse, inte jag. Det är väl ett stort bevis på att man är en stor tjej. :)

Nä, nu ska brödet som jag bakat tas ur ugnen. Men om ni väntar en timme eller två, eller kanske bara nån minut om ni har tur, så kanske det kommer ett nytt inlägg sen.

Jag skulle behöva lite hjälp

Jag tycker att den rosa färgen är fin. Men jag skulle vilja ha texten i mörkrosa, med någon snygg stil på. Går det att ordna?
Jag skulle även vilja ha några prinsesskronor nånstans.

Jag kunde inte hålla mig...

Det kändes som min tid var kommen nu. Alla andra bloggar ju, då borde ju jag också kunna... Jag kan ju ge det ett försök iaf.
Välkommen dårå!

Min prinsessa är sötast i världen. Och det bästa av allt är att hon är bara min, eller nja, hennes pappa får väl rå om henne lite också, eller ganska mycket... eller, ja, ni fattar.


RSS 2.0